Hírek

 • Tájékoztató

   

                                                                                                                                                                   nif   cmer

     Tisztelt Lakosság!

   

  A Balaton környéki vasútvonalak fejlesztése régóta időszerű és szükséges beavatkozás volt az ország egyik legfontosabb turisztikai célpontjának korszerű elérhetősége érdekében. A Balaton körüli vonalak állomásain és megállóhelyein található építmények (esőbeállók, felvételi épületek) rekonstrukciójának célja, hogy az állomány minősége javuljon, az utaskomfort az utasforgalmi terek felújításával növekedjen, a megújult arculatú vasútállomások megfelelően képviseljék a Balatoni desztináció turisztikai érdekeit, illetve a sok helyen hiányzó akadálymentes kapcsolatok kiépüljenek, figyelembe véve a hosszú távú fenntarthatóságot és üzembiztonságot. Mindemellett az állomási környezet rendezésével a közlekedési kapcsolatok javítását is célozza a projekt.

  2018 júniusában befejeződtek a nagyobb munkálatok a dél-balatoni fő- és mellékvonali vonalszakaszon: a Székesfehérvár-Keszthely vasútvonal rekonstrukciója során 2014-2015-ben a Lepsény – Szántód-Kőröshegy közötti vasútvonal szakasz épült át, majd a beruházás folytatásaként 2016 és 2018 között átépült a következő 53 km-es Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy szakasz, és megvalósult a Kaposvár-Fonyód közötti szintén 53 km hosszú vonalszakasz felújítása is. Az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán – Balatonfüred közötti szakaszán 2019-ben kezdődtek meg a villamosítási munkálatok, amely jelenleg is folyamatban van.

  A vasútvonalakon megtörtént fejlesztésekhez kapcsolódva került megindításra, mind az északi parton, mind a déli parton számos felvételi épület és környezetének felújításának előkészítése, egyben az északi parton még hiányzó akadálymentesített peronok tervezése. A tervezési folyamat jelenleg is folyamatban van, az építési engedélyek rendelkezésre állnak. A program részét képezi Balatonakarattya megállóhely is, amely a balatoni kerékpározás szempontjából különösen fontos szerepet tölt be.

  2021. április 21-én, szerdán 17:00 órakor

  kezdődő online (teams) lakossági bemutatónkon a megállóhely új felvételi épületét és annak tervezési folyamatát fogjuk bemutatni.

  Az élő közvetítésbe a

  https://teams.microsoft.com/l/meetupjoin/19%3ameeting_ZmMxMzA0MTUtOTYwYi00NzU1LWFjNjItYmIyNThmODkxNGI0%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2258f80f26-0fe6-40fc-8f8b39417cedf2f7%22%2c%22Oid%22%3a%22f6b0f6f0-3b94-4ee4-b332 e94d849f24a0%22%7d linken lehet majd bekapcsolódni, melyre minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

 • Tájékoztató

   

  TÁJÉKOZTATÓ

  A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁS

  ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK NYITVATARTÁSÁRÓL

   

  Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy

   

  2021. április 30-áig a Szépkilátás Akarattya Klub helyiségében (8172 Balatonakarattya, Rákóczi út 8.) pénteki napokon 12-14 óráig az alábbi ügyeket lehet intézni:

    -változás bejelentések

  - háztartási többlethulladékos zsákok „értékesítése”

  - komposztálható és újrahasznosítható zsákok átvétele

  2021. május 01. napjától az ügyfélszolgálat nyitva tartásának helye és ideje: Szépkilátás Akarattya Klub helyiség (8172 Balatonakarattya, Rákóczi út 8.)

                      Hétfő: 9-11

                      Szerda: 9-11                 Május 01. napjától

                      Péntek: 15-17

   

  Az ügyintézés során a maszk használata kötelező.

   

  Kérjük a járványügyi szabályok szigorú betartását!

   

  Balatonakarattya, 2021. április 15.

   

  Balatonakarattya Község Önkormányzata

 • Tájékoztató áramszünetről

   

  aramtajhuszonegy

Felhívás

 

 

 

Közterületen kötelező a maszkviselés

 

Szeretettel várunk mindenkit, aki az ország egyik legszebb magaspartján szeretne sétálni, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy megyénkben is sok a fertőzött, tombol a járvány. Az utóbbi időben megfigyelhető volt, hogy a parton sétáló emberek 90 százaléka nem viselt maszkot.

A négynapos húsvéti hétvégén nagy forgalomra számítunk, ezért kérjük az idelátogatókat és az itt élőket, hogy saját és mások érdekében is tartsák be a maszkviselésről és a védőtávolság betartásáról szóló rendelkezéseket!

A kormány április 8-ig meghosszabbította a járványügyi szabályokat.

Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott szabályokat!

Köszönjük szépen!

Balatonakarattya Község Önkormányzata

Tájékoztató

 

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÓVODAI BEIRATKOZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

Beiratkozási szándék jelzése a járványhelyzetre való tekintettel!

Tájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy a tervezett beíratás a járványhelyzetre való tekintettel bizonytalan ideig elmarad. A létszám felmérése végett szándékjelzés megtétele szükséges. Kérem a Kedves Szülőket, hogy szíveskedjenek telefonon, vagy e-mailen 2021. május 7-éig jelezni beíratási szándékukat a Balatonakarattyai Szilfa Óvoda felé a 2021/2022-es nevelési évre vonatkozóan a következő elérhetőségeken:

Telefonszám:0620/484-8824 hívható naponta 8-12 óráig

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A telefonon, vagy e-mailben történt megbeszélést követően szükséges egy szándéknyilatkozatot eljuttatni az óvoda elérhetőségére, amit minden jelentkezőnek e-mailben eljuttatok.

Az óvodai beiratkozás azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2021. augusztus 31.-ig betöltik a harmadik életévüket. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2015. szeptember 1-jétől hatályba lépő rendelkezése szerint a gyermek abban az évben, melyben a 3. életévét augusztus 31.-ig betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni. Elsősorban a Balatonakarattyán állandó lakcímmel rendelkező, 3. életévét betöltött gyermekek felvételét tudom biztosítani. A két és fél éves gyermeket csak abban az esetben tudom felvenni, ha nincs elegendő 3 és 6 éves közötti óvodaköteles gyermek.

Köszönöm együttműködésüket!

Balatonakarattya, 2021. március 31.

                                                       Tisztelettel:

                                                     Zsobrák Mária sk.

                                                     Óvodavezető