Újévi köszöntő

Ekkor: .

Szeretettel köszöntök mindenkit, mindannyiunknak boldog új esztendőt kívánok az önálló új településünkön.

Tájékoztatom azokat, akik még nem értesültek róla, hogy 2015. január 1-től Balatonfőkajár Hivatalához csatlakoztunk, közös önkormányzati hivatalt alakítunk ki és tartunk fenn Balatonfőkajár Község vezetésével, Csajág és Küngös községgel.

Az ügyfélbarát kiszolgálás érdekében kirendeltségünk az Iskola utca 7. sz. alatt, a Közösségi Házban működik. Az építésügyi hatóság Balatonalmádiban, az okmányiroda Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn található, mint eddig is. Az idáig Kenesén intézett ügyek, azaz a szociális- és családtámogatás most már Akarattyán intézendő.

Szeretnénk megtudni a civilek, a helyi alapítványok és az egyesületek véleményét, ennek alapján jelölnénk ki a leendő faluközpont helyét, amely Akarattya szíve lenne, igényes környezetben.

Röviden felsorolnám a kezdeti, 2014. évi eredményeinket: mára kialakult kis hivatalunk személyzete, és közmunkásokat is foglalkoztatunk. Stabilizáltuk a település pénzügyi helyzetét. Sikeresen pályáztunk az állami támogatásra. Megvettük az ÉT-Gép házat a templom környékén. A templomépítés kapcsán jó együttműködés alakul ki a katolikus egyházzal. A többi egyházzal, hitközséggel is kapcsolatba léptünk, kapcsolatban vagyunk. Meghoztuk Akarattya jövője érdekében az egyik legfontosabb döntést a hivatal leválásáról, illetve a csatlakozásról. Alakul az elképzelés a jövőbeni „építkezésről".

Némi útkarbantartást végeztettünk az Állomás utca környékén, a Hársfa utcában és a Batsányi utcában – felajánlás alapján. Figyelemmel kísérjük a MÁV építkezéseket. A "falugondnokság" első, szép, új járműve megérkezett Akarattyára. Részt vettünk a karácsonyi ünnepségeken, többeket támogattunk (az óvodát, valamint a rászorultakat élelmiszer csomagokkal és az egyháztól kapott konzervek szétosztásával). A szükséges mértékben megkezdtük a rászorulók tűzifával történő ellátását. Lépéseket tettünk Akarattya vagyonának növelésére. Készül honlapunk, a múlt évben az Akarattyai Napló újságunk két száma is megjelent. Itt kívánom megjegyezni: felkérjük fogadatlan prókátorainkat, hogy az önkormányzati anyagokat engedélyünk nélkül máshol, vagy más internetes felületen ne használják fel, ne másolják. Engedélyünk nélkül ne terjesszék újságunkat, mi azt saját szervezésben megtesszük.

Végezetül, mint azt e rövid eredmény-felsorolás is alátámasztja, bíztató jelek utalnak arra, hogy Balatonakarattya a jövőben fellendül, fejlődni fog.

A képviselő-testület nevében megköszönöm, hogy segítették első lépéseinket településünk újjászületése felé.

Matolcsy Gyöngyi
polgármester