Csajág – csatlakozással kapcsolatos gondolatok

Ekkor: .

Tisztelettel köszöntök minden kedves akarattyait!

Csajág Község Önkormányzata nevében gratulálok Balatonakarattyának és vezetőinek a település önállóságához.

Örömömre szolgál, hogy Balatonakarattya Képviselő-testülete a döntése értelmében érdemesnek talált bennünket arra, hogy a 2013. január 1. óta működő közös hivatalunkhoz, a Balatonfőkajári Közös Önkormányzati Hivatalhoz csatlakozzon.

Ezek szerint azok az alapelvek, amelyek szerint hivatalunk működik, Balatonakarattya vezetői számára is szimpatikusak, és ezt akár működésünk pozitív visszajelzéseként is értékelhetjük. Alapelveinket a három település: Balatonfőkajár, Csajág és Küngös testületei által közösen meghatározott gondolatok alapján rögzítettük a megállapodásban 2012 decemberében. Az együttműködés fő alappillérei: településeink teljes egyenjogúsága és partnersége.

A megállapodás legfontosabb elve, hogy mindegyik település maga szedi be adóit, maga rendelkezik saját forrásai felett, sem ebbe, és semmi másba nem szól bele a többi település. A helyi ügyek nagy részét mindegyik település helyben intézi, a lakosoknak így nem kell utazniuk. Ezen a megállapodáson kismértékben változtattunk Balatonakarattya csatlakozásakor, így már négyen alkotunk egy közösséget itt a Balaton keleti csücskében. Az országban szinte egyedülálló megállapodásunk lehetőséget ad arra, hogy együttműködésünk mind a négy település megelégedésére szolgáljon. Bízom abban, hogy ez mindannyiunk számára eredményes lesz!

Verebélyi Zoltán
Csajág polgármestere