Település fenntartás

Ekkor: .

2014. december hónapban a település fenntartásához az Önkormányzat vásárolt egy Fiat Ducato tehergépjárművet, mellyel a tűzifa és az élelmiszercsomagok kiszállításra kerültek.

Az Óvoda területének rendbetétele is megtörtént, valamint megkezdtük december hónapban a Rákóczi park és a strandok zöld területeinek rendbetételét.

Közterületeinken folyamatos a munka, több utcát helyreállítottunk rendkívül leromlott állapotukból. A legnagyobb gondot a zöldhulladék elhelyezése jelenti, melyet egy saját lerakó és feldolgozó terület kijelölésével próbálunk megoldani. Amennyiben a zöldhulladék lerakó kijelölésre kerül, úgy jelentős tehertől szabadul meg településünk, hiszen az Önkormányzat, és a lakosság is használatba veheti.

A kommunális szemétszállítás folyamatos Balatonakarattya területén, a bejelentett problémákat jelezzük a szolgáltató felé, a zökkenőmentes működés érdekében.

2015. januárjában újabb kisteher gépjármű kerül megvásárlásra segítve a település fenntartás, valamint a polgárőrség munkáját. A település-üzemeltetés feladatainak ellátását nagyban segíti az a vissza nem térítendő állami támogatás, amit településünk december végén kapott, és lehetőséget ad a szükséges eszközök beszerzésére. A gép- és eszközbeszerzéseket nagy gondossággal számos árajánlat átvizsgálása után a testület jóváhagyásával vásároljuk meg.

Célunk, hogy Balatonakarattya területe szép, rendezett legyen!

Rozs Péter