Felhívás

Ekkor: .

 

FELHÍVÁS

 

Értesítjük a Balatonakarattyai eb tulajdonosokat, hogy az összevezetéses veszettség elleni oltásra a településen nem kerül sor.

Dr. Zoltán Levente állatorvos (8174 Balatonkenese, Gyógyszertár u. 2.) a rendelőjében oltja be az ebeket, de kérésre, előre egyeztetett időpontban házhoz megy. A kiszállási díj 1000 Ft.

Dr. Zoltán Levente állatorvos elérhetősége: 06/70 436-5079

Az ebet első alkalommal 3-4 hónapos kora között kell beoltatni, az oltást hat hónap múlva, majd ezt követően évente meg kell ismételni.

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) megjelölve tartható.

Felhívjuk az eb tartók figyelmét, hogy 4 hónapos kor feletti eb csak akkor oltható, ha az állat rendelkezik egyedi transzponderrel.

A veszettség elleni oltással egyidejűleg az ebek féreghajtó szerrel történő kezelését is el kell végeztetni.

Ha az eb már volt oltva, a meglévő oltási könyvet is vigyék magukkal! Azon ebek számára, melyek még nem rendelkeznek oltási könyvvel, vagy a meglévő elveszett, új könyvet kell kiadni.

Ha az eb az oltást megelőző 14 napban humán (emberi) sérülést okozott vagy az oltás időpontjában beteg, nem oltható. (Az oltást a 14 nap lejártát követő időpontban, illetve felgyógyulást követően haladéktalanul el kel végezni.)

Az ebek veszettség elleni oltása kötelező!

Kérjük az eb tartókat, hogy saját és embertársaik érdekében, valamint annak elmulasztása esetén alkalmazandó szankciók elkerülésére, ebüket veszettség ellen feltétlenül oltassák be!

 

Balatonakarattya, 2021. október 06.

 

Balatonakarattya Község Önkormányzata