Tájékoztatás

Ekkor: .

 

 

TÁJÉKOZTATÁS LAKOSSÁGI BARNAKŐSZÉN MEGRENDELÉSEK LEHETŐSÉGÉRŐL

 

A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárának BMÖGF/252/2023. számú tájékoztatása értelmében a kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot, lehetőséget adva a lakosságnak hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához.

A lakossági megrendelések teljesítésére az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a https://hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

A Belügyminisztérium az önkormányzatok közreműködésével lehetőséget biztosít azon lakosoknak is, akik nem rendelkeznek internet eléréssel, és rokon, ismerős segítségét sem tudják igénybe venni a megrendelés lebonyolításához. Ezen lakosok  az Önkormányzat ügyintézőjének  segítségével tudnak megrendelést leadni.

Fontos hangsúlyozni, hogy az Önkormányzat csak közvetítői feladatot lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában, az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.

 

 Megrendelőlap letöltése